Udostępnij
Dodaj do ulubionych

Wycieczka Fakultatywna Rozsmakuj się w Neretwie - żabim udzie, rybiej płetwie

Opis wycieczki

Pilotpolski
Minimalny wiekBRAK
Anulowanieelastyczne

Główne atrakcje

• Rejs kanałami w delcie Neretwy i po jeziorze Kuti

• Nauka gotowania lokalnej potrawy - brudet

• Zabawa i biesiadowanie przy muzyce dalmatyńskiej i polskiej


Opis

Niezwykła wyprawa do Delty rzeki Neretwy zwanej spiżarnią całej Chorwacji. Neretwańskie plony można kupić na każdym targowisku w całym kraju, uprawia się tutaj wszelkiego rodzaju warzywa i owoce. Szczególne wrażenie robią jednak pola mandarynek. Doświadczymy niepowtarzalnego, dziewiczego charakteru delty pływając tradycyjnymi łodziami po kanałach rzeki przecinającej pola uprawne. Region ten słynie z wyśmienitej kuchni i likierów wyrabianych na bazie rakiji - wódki winogronowej. Tutejszą specjalnością jest neretwański brudet, czyli gulasz rybny przygotowywany z węgorza i żab, podawany najczęściej z polentą. Po dopłynięciu do gospodarstwa agroturystycznego, nauczymy się przyrządzać tę wyjątkwą potrawę.

Cena obejmuje

• Odbiór bezpośrednio z hotelu bądź pobliskiego miejsca zbiórki

• Transport klimatyzowanym busem lub autokarem

• Opiekę polskojęzycznego pilota

• Wielodaniowy obiad (ryby, mięsa, risotto), wino białe oraz woda

• Rejs po kanałach Neretwy


Cena nie obejmuje

• Wydaktów własnych


Praktyczne informacje

• Orientacyjny czas trwania wycieczki : 09:00-16:00

• Warto zabrać: aparat fotograficzny, nakrycie głowy, butelkę wody, wygodne obuwie


Odbiór o godz. 08:20
Za osobę409
818 zł

Możesz skorzystać z tej wycieczki niezależnie od tego jak podróżujesz - sam, z Rainbow czy z innym biurem podróży

Zostań w Chorwacji na dłużej