• Rejs kanałami w delcie Neretwy i po jeziorze Kuti
• Nauka gotowania lokalnej potrawy - brudet
• Zabawa i biesiadowanie przy muzyce dalmatyńskiej i polskiej
Niezwykła wyprawa do Delty rzeki Neretwy zwanej spiżarnią całej Chorwacji. Neretwańskie plony można kupić na każdym targowisku w całym kraju, uprawia się tutaj wszelkiego rodzaju warzywa i owoce. Szczególne wrażenie robią jednak pola mandarynek. Doświadczymy niepowtarzalnego, dziewiczego charakteru delty pływając tradycyjnymi łodziami po kanałach rzeki przecinającej pola uprawne. Region ten słynie z wyśmienitej kuchni i likierów wyrabianych na bazie rakiji - wódki winogronowej. Tutejszą specjalnością jest neretwański brudet, czyli gulasz rybny przygotowywany z węgorza i żab, podawany najczęściej z polentą. Po dopłynięciu do gospodarstwa agroturystycznego, nauczymy się przyrządzać tę wyjątkwą potrawę.
• Odbiór bezpośrednio z hotelu bądź pobliskiego miejsca zbiórki
• Transport klimatyzowanym busem lub autokarem
• Opiekę polskojęzycznego pilota
• Wielodaniowy obiad (ryby, mięsa, risotto), wino białe oraz woda
• Rejs po kanałach Neretwy
Cena nie obejmuje
• Wydaktów własnych
• Orientacyjny czas trwania wycieczki : 09:00-16:00
• Warto zabrać: aparat fotograficzny, nakrycie głowy, butelkę wody, wygodne obuwie
Możesz skorzystać z tej wycieczki niezależnie od tego jak podróżujesz - sam, z Rainbow czy z innym biurem podróży