Udostępnij
Dodaj do schowka

Wycieczka Fakultatywna Lesbos od kuchni

4.9/6 (9 opinii)

Opis wycieczki

Pilotpolski
Minimalny wiekBRAK
Anulowanieelastyczne

Główne atrakcje

• Wizyta w tłoczarni oliwy

• Bajkowe Molivos

• Degustacja meze

Opis

Poznaj z nami najpiękniejsze zakątki Lesbos i zachwyć się niesamowitymi smakami wyspy! Naszym pierwszym przystankiem będzie idylliczna wioska Stipsi, gdzie odwiedzimy tłoczarnię oliwy i dowiemy się, jak powstaje „greckie złoto w płynie”. Lokalny pszczelarz udowodni nam, że to właśnie na Lesbos powstają najlepsze miody w Grecji i zaprezentuje swoje produkty domowego wyrobu. W lokalnej knajpce w centrum wioski skosztujemy meze, czyli typowych greckich przystawek które w swej prostocie urzekają smakiem. Po posileniu się przejedziemy do bajkowego Molivos, gdzie zobaczymy znakomicie zachowany zamek, pamiętający czasy Bizancjum, i poznamy pochodzenie jego drugiej nazwy – Mithymna. Kręte uliczki poprowadzą nas w dół do „agory”, czyli ulicy handlowej dawnego miasta oraz głównego kościółka w miejscowości, skąd rozciąga się widok na lokalny port.

Cena obejmuje

• Odbiór z hotelu, miejsca określonego przez rezydenta lub z punktu wybranego podczas procesu rezerwacji

• Transport klimatyzowanym busem bądź autokarem

• Opiekę polskojęcznego pilota

• Degustację meze

Praktyczne informacje

• Orientacyjny czas trwania wycieczki: 8:00 - 14:00

• Warto zabrać: aparat fotograficzny, nakrycie głowy, wygodne buty

Odbiór o godz. 07:35
Za osobę159
318 zł

Możesz skorzystać z tej wycieczki niezależnie od tego jak podróżujesz - sam, z Rainbow czy z innym biurem podróży

Opinie klientów

Atrakcyjność programu
4.8
Pilot
5.2
Opinie pochodzą od naszych Klientów, którzy uczestniczyli w wycieczce fakultatywnej.

Osoba dodająca opinię musi podać dane osobowe, takie jak imię i nazwisko oraz dane dotyczące wyjazdu, czyli datę i kierunek wyjazdu lub numer rezerwacji. Dzięki tym informacjom sprawdzamy, czy autor opinii faktycznie podróżował z nami. Jeżeli dane się nie zgadzają, wówczas nie publikujemy opinii.

6.0/6

RADOSLAW, KRAKOW

Wybraliśmy się na tą wycieczkę ze względu na nasze zamiłowanie do kuchni i jedzenia. Dzięki niej mogliśmy poznać tłoczenie oliwy od zaplecza i w jaki sposób miód trafia do sloikow u lokalnej pszelarki, co sprawiło że inaczej patrzymy na to. Po skończonej wycieczce po tłoczni i pszczelarni mogliśmy spróbować lokalnych wyrobów i ich alkoholow, jednym słowem były przepyszne. Na sam koniec mogliśmy zwiedzić ruiny zamku a z nich widok był nie do opisania. Opieka rezydentki na plus

6.0/6

Krzysztof, Boguszów Gorce

Wycieczka bardzo fajna ,przepiękne widoki , dobre jedzenie oraz dobra ooieka pilota wycieczki .Przepiękne i ciekawe miejsca.
Pokaż więcej opinii (7)