Opinie pochodzą od naszych Klientów, którzy odwiedzili dany hotel lub uczestniczyli w wycieczce objazdowej.
Osoba dodająca opinię musi podać dane osobowe, takie jak imię i nazwisko oraz dane dotyczące wyjazdu, czyli datę i kierunek wyjazdu lub numer rezerwacji. Dzięki tym informacjom sprawdzamy, czy autor opinii faktycznie podróżował z nami. Jeżeli dane się nie zgadzają, wówczas nie publikujemy opinii.
5.0/6
Czy ta opinia była pomocna?
Pojechałam tam dla Alhambry, a zachwyciłam się flamingami brodzącymi w Atlantyku przy wjeździe do Kadyksu, Sewillą i deszczową Rondą. Idealna mieszanka wrażeń estetycznych i gastronomicznych. Piękne widoki i świetne hiszpańskie jedzenie w przystępnych cenach. Przejazdy nie za długie, grupa zgrana, pilot sympatyczny i kontaktowy. Hotele zróżnicowane - od śmierdzącego zgnilizną Cristala w Torremolinos (super miasteczko do wieczornych spacerów brzegiem morza) do super Holiday Inna niedaleko Gibraltaru ❤️. No i świetne przewodniczki - Ania i Marysia w Sewilli, Jerez i Kadyksie oraz całkowicie fenomenalną dr antropologii Yael w Granadzie (jej polski, zarówno jeśli chodzi o akcent, jak i zasób słownictwa jest lepszy niż wielu Polaków posługujących się tym jedzeniem na co dzień). Szkoda, że w Maladze nie było przewodnika.
5.0/6
Czy ta opinia była pomocna?
Atrakcyjny program podstawowy, niedługie przejazdy autokarem to duży plus. Wycieczka fakultatywna w góry Sierra Nevada godna polecenia. Występy tancerzy flamenco w tablao granadzkim bardzo porywajace, ekspresyjne - warto obnejrzeć. Świetna, przemiła pilotka Agnieszka Malinowska wykazała się dużym zaangażowaniem i szeroką wiedzą. Przewodnicy lokalni bez zarzutu. Zakwaterowanie w hotelach 3 i 4 gwiazdkowych - czysto, tylko posiłki w trzygwiazdkowych dość słabe więc dla wymagających duże rozczarowanie. ogólnie polecamy tę wycieczkę. Ewa, Janusz, Elżbieta.
5.0/6
Czy ta opinia była pomocna?
Zaczniemy od przepisu na salmorejo: trzeba wziąć kg pomidorów, 200 g chleba, 100 g oliwy z oliwek, ząbek czosnku i szczyptę soli. Pomidory obrać ze skórki, rozdrobnić dodając chleb, oliwę (rzecz jasna z pierwszego tłoczenia) i czosnek. Udekorować ugotowanym jajkiem i szynką iberyjską. Podawać zimne. Proste? Proste! I można spożywać codziennie, właściwie w każdym miejscu, w dowolnym zakątku, i co ważne w im mniejszej knajpce tym lepiej. Andaluzja warta zobaczenia z pewnością zasługuje na uwagę nie tylko ze względu na oszałamiające smaki, ale i spokój. Oszałamia pięknem, otula ciepłem i przynosi niesamowitą ilość wrażeń z podróży przez wieki historii i kultury. To spokojna wycieczka pozostawiająca podróżnikom sporo czasu na własne chłonięcie atmosfery i smakowanie regionalnej kuchni. Smaki są niebywałym efektem wielowiekowej mieszaniny upodobań i zwyczajów. Pięknie zmieniają się krajobrazy: od foliowego plastikowego początku po górskie bezdroża, z których widać morze.
5.0/6
Czy ta opinia była pomocna?
Program wycieczki był interesujący i w sposób profesjonalny i rzeczowy został zrealizowany przez pilota Panią Bognę, która wykazała się ogromnym zasobem wiedzy i umiejętnością jej przekazania.Jedynym i bardzo dla nas uciążliwym punktem wycieczki był transfer z lotniska w Maladze do hotelu w Almerii, trwający 4,5 godz, do 2.30 w nocy.