Plan wycieczki

Dzień 1
Dzień 1

Podróż do Olbii: pierwszy krok w sardynijskiej przygodzie

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.R.pl/rozklady. Wylot z Warszawy. Przylot do Olbii transfer do hotelu ok. Olbii Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja.

Dzień 2
Dzień 2

Gotowanie po sardyńsku i luksusy Costa Smeralda

Po śniadaniu przejazd na kurs gotowania! Zapraszamy na niepowtarzalną lekcje przygotowania typowo sardyńskich makaronów wraz z sosem. Na zakończenie degustacja – lunch własnoręcznych wyrobów! Po południu wizyta słynnej Costa Smeralda, miejsca ulubionego przez VIP-ow na ich luksusowe wakacje. Czas wolny. Powrót do hotelu na obiadokolacja

Dzień 3
Dzień 3

Przez morze i klify: Bonifacio na Korsyce

Po śniadaniu przejazd do Santa Teresa di Gallura i przeprawa promowa na Korsykę. Zwiedzanie Bonifacio, miasta cudownie usytuowanego na wysokich wapiennych klifach. W programie spacer krętymi po centrum historycznym miasteczka. Po spacerze zapraszamy na degustację piwa z kasztanów!czas wolny, w trakcie którego polecamy skorzystanie z rejsu wokół zatoki Bonifacio (płatny dodatkowo). Przeprawa promowa na Sardynię, powrót na nocleg do hotelu. (Trasa ok. 130 km).

Dzień 4
Dzień 4

Alghero i tajemnicze groty Neptuna

Po sniadaniu przejazd do miasteczka Alghero. Zwiedzanie miasteczka i groty Neptuna. Powrot do hotelu w okolicach Sassari.

Dzień 5
Dzień 5

Podróż po polwyspie Sinis: na śladach Fenicjan i degustacja sardyńskiego kawioru

Wykwaterowanie z hotelu i przejazd na polwysep Sinis. Degustacja sardynskiego kawioru, bottargi produkowanej z ikry cefala z absolutnie nieodloncznym winem Vernaccia, produkowanym w okolicach Oristano. Na polwyspie Sinis polozona jest jedna z najbardziej malowniczych odkrywek archeologicznych Tharros. Misteczko zalozone perzez Fenicjan w VIII wieku przed nasza era, dzieki strategicznemu polozeniu miasteczko mialo dostep do dwoch portow polozonych po przeciwnych stronach polwyspu. To wlasnie fenicjanie jako pierwsi produkowali bottarge wykorzystujac cieple wiatrzy do naturalnego suszenia ikry. Po degustacji przewidziana jest wizyta odkrywki archeologicznej a nastepnia transfer do hotelu w okolicach Oristano.

Dzień 6
Dzień 6

Cagliari i sekrety sardyńskiej kuchni

Po śniadaniu przejazd do Cagliari, tętniącej życiem stolicy Sardynii. W programie spacer po dzielnicy Castello, gdzie zobaczymy m.in. mury obronne z Wieżą Słonia oraz katedrę miasta. Czas wolny. Po południu zapraszamy do lokalnej restauracji na pokaz gotowania typowo sardyńskich potraw (pierożki culurgiones, sardyński deser seadas). Po południu powrót do htl, obiadokolacja.

Dzień 7
Dzień 7

Sardyńskie smaki: odkrywanie tradycyjnej kuchni Barbagia

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Przejazd do serca Sardynii regionu zwanego Barbagia gdzie odkryjemy sardyńską tradycje kulinarną. W programie przygotowywanie sardyńskiego sera, chleb zwany carasau. Na zakończenie obiad u pasterzy gdzie m.in posmakujemy oliwy, sardyńskiego miodu gdzie nie zabraknie typowo sardyńskiego czerwonego wina Cannonau. Po południu przejazd do hotelu w okolicach Olbii, zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg.

Dzień 8

Transfer i koniec podróży

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Następnie transfery: - dla Klientów pozostających na drugi tydzień wypoczynku w regionie Alghero - przejazd do wybranego hotelu (w niektórych terminach transfer możliwy przez lotnisko), pobyt w dniach 8-14, a 15 dnia wylot do Polski. Doby hotelowe rozpoczynają się o godz. 17:00, a kończą o 10:00. - dla Klientów powracających do Polski transfer na lotnisko i powrót do Polski.

Uwagi do programu

Uwagi do programu

Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych, centrach historycznych i innych obiektach turystycznych. Taksy klimatyczne płatne na miejscu, bezpośrednio w hotelach. Za dopłatą istnieje możliwość przedłużenia wycieczki o tydzień pobytu na Sardynii (na północy wyspy w okolicy Olbii) w wybranym przez Państwa hotelu. Opisy hoteli w dalszej części katalogu. Więcej ofert w systemie rezerwacyjnym i w katalogu "Wypoczynek - Sardynia – region Olbii”. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Dodatkowe informacje

Świadczenia

Cena obejmuje: przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych), przejazdy klimatyzowanym autokarem, 7 śniadań kontynentalnych, za dopłatą obiadokolacje według programu, program turystyczny j.w., opiekę polskiego pilota i rezydenta podczas pobytu, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).

Cena nie obejmuje: kosztów biletów wstępu do zwiedzanych obiektów, lokalnych przewodników, kosztów rezerwacji biletów do zwiedzanych obiektów, rejsów statkiem, obsługi grupy w systemie TGS (koszt ok. 405 EUR/os. płatne pilotowi imprezy). Nie obejmuje podatków turystycznych - łącznie dodatkowo ok. 15 EUR/os. (płatne bezpośrednio w hotelach), dodatkowych posiłków i napoi, innych wydatków osobistych oraz wycieczek lokalnych.

Uwaga! Powyższe ceny oraz wysokość opłat podane zostały na dzień 06.08.2025 r. i mogą ulec zmianie.

Zniżki obowiązują dla:

- uczniów, studentów - bilety ulgowe za okazaniem legitymacji uczniowskiej/studenckiej

- niepełnosprawnych - bilety ulgowe/ bezpłatne za okazaniem legitymacji ze stopniem inwalidztwa.

Podróże ze smakiem - Sardynia, Zakwaterowanie SKD

Udostępnij
Dodaj do ulubionych
Podróże ze smakiem - Sardynia, Zakwaterowanie SKD
Galeria (27)
Podróże ze smakiem - Sardynia, Zakwaterowanie SKD
Podróże ze smakiem - Sardynia, Zakwaterowanie SKD
Podróże ze smakiem - Sardynia, Zakwaterowanie SKD
Podróże ze smakiem - Sardynia, Zakwaterowanie SKD

Atuty oferty

Sapori di Sardegna – podróż smaków 8 lub 15 dni • Kurs gotowania – makaronowy zawrót głowy • Costa Smeralda – blichtr i luksus *Vermentino – cin -cin w lokalnej winny* Castelsardo – średniowieczna perełka • Roccia d’Elefante – Skarb UNESCO • Korsyka – Bonifacio cudowne wrota do Raju • Cagliari – stolica wyspy • Barbagia – relaks u pasterzy
Rodzaj wyjazdu

Objazd + wypoczynek

Transfer

W cenie

Bagaż

W cenie

Cena obejmuje: przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych), przejazdy klimatyzowanym autokarem, 7 śniadań kontynentalnych, za dopłatą obiadokolacje według programu, program turystyczny j.w., opiekę polskiego pilota i rezydenta podczas pobytu, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).

Cena nie obejmuje: kosztów biletów wstępu do zwiedzanych obiektów, lokalnych przewodników, kosztów rezerwacji biletów do zwiedzanych obiektów, rejsów statkiem, obsługi grupy w systemie TGS (koszt ok. 405 EUR/os. płatne pilotowi imprezy). Nie obejmuje podatków turystycznych - łącznie dodatkowo ok. 15 EUR/os. (płatne bezpośrednio w hotelach), dodatkowych posiłków i napoi, innych wydatków osobistych oraz wycieczek lokalnych.

Uwaga! Powyższe ceny oraz wysokość opłat podane zostały na dzień 06.08.2025 r. i mogą ulec zmianie.

Zniżki obowiązują dla:

- uczniów, studentów - bilety ulgowe za okazaniem legitymacji uczniowskiej/studenckiej

- niepełnosprawnych - bilety ulgowe/ bezpłatne za okazaniem legitymacji ze stopniem inwalidztwa.

Plan wycieczki

Dodatkowe informacje

Szczegóły lotu

Przedłuż wakacje o wypoczynek w hotelu

Możesz rozszerzyć swoją wycieczkę objazdową o dodatkowe kilka dni wypoczynku. W tym celu wybierz hotel na przedłużenie pobytu.

Lecąc na wakacje z Rainbow masz zawsze w cenie:

Bagaż

rejestrowany i podręczny

Opieka

polskojęzycznego pilota

Ubezpieczenie

podstawowe

Uśmiechnięty pan na banerze
Za osobę4 405
Cena regularna: 5 105 złNajniższa cena z 30 dni: 4 405 zł
Razem
8 810 zł
Zaliczka 10%880 zł
trwa wczytywanie
telefon

Pobierz aplikację mobilną Rainbow

i ciesz się łatwym dostępem do ofert i rezerwacji wymarzonych wakacji!

pani-z-meteracem