Filtry
Popularne
Wyżywienie
Liczba dni
Typ wyjazdu
Cena
Standard hotelu
Ocena klientów
Udogodnienia w hotelu
Rodzaj hotelu
Odległość hotelu od lotniska
Tematyka
Sezon
Dokumenty
Oferty
Użyte filtry:
Znaleziono 1 ofertę
All inclusive Seszele
Egzotyczne Seszele to dla wielu uosobienie raju. Nic dziwnego, jeśli weźmiemy pod uwagę świecące przez cały rok słońce, palmy, dziewicze krajobrazy, rafę koralową i spokojne, wyspiarskie życie. Największym skarbem Seszeli są jednak plaże. Białe, szerokie z błękitną laguną, czekającą na wszystkich, którzy zdecydują się spędzić swój wymarzony urlop na Seszelach. Wyspa La Digue posiada kilka zapierających dech w piersiach plaż, jak chociażby Anse Marron, Anse Cocos czy Anse Source d’Argent. O miano najpiękniejszej wyspy konkuruje z nią mocno Praslin, posiadająca plaże takie jak Anse Lazio czy Anse Georegette. Wreszcie również Mahe, czyli stołeczna wyspa Anse de Riz, Anse Soleil czy Baie Lazarre.
Na archipelag Seszeli składają się aż 92 wyspy, z których każda posiada swój unikalny krajobraz. Jedne charakteryzują się granitowymi urwiskami, inne obfitują w spokojne zatoczki, osłonięte palmami. Warto dodać, iż zaledwie połowa wysp Seszeli jest zamieszkana przez ludzi. Inaczej sprawa ma się ze zwierzętami, np. z żółwiami olbrzymimi, jednym z symboli kraju. Tutejsza egzotyczna flora i fauna może być dla wielu podróżą do zupełnie innego świata. Szczególnie polecamy wycieczkę do lasu Coco de Mer w Fond Ferdinand Reserve na wyspie Praslin, aby zobaczyć na żywo największy kokos świata. Fani nurkowania zakochają się w tutejszej rafie koralowej. Najpiękniejsza oplata wysepkę La Digue. All inclusive na Seszelach to idealna propozycja dla wszystkich spragnionych dzikich, niczym nie zmąconych krajobrazów!
Jak przystało na kraj wyspiarski, Seszele obfitują w świeże ryby i owoce morza. Lokalni lubią dobrze doprawione jedzenie, dlatego też kuchnia kreolska bywa dość pikantna. Wśród potraw obiadowych królują dorady, tuńczyki czy sardynki. Sporo jest też drobiu oraz wieprzowiny pod różnymi postaciami. Prawdziwym królem kuchni kreolskiej jest jednak stek z tuńczyka w sosie kreolskim (pomidorowo-paprykowym z czosnkiem i cebulką). Innymi wartymi spróbowania przysmakami są choćby ryby zapiekane w liściu bananowca czy krewetki w sosie curry z mlekiem kokosowym. Podobnie jak na Karaibach, kuchnia kreolska powszechnie wykorzystuje banany, przygotowując na ich bazie pyszne desery. Jedno jest pewne, all inclusive na Seszelach to także raj kulinarny!