Wycieczka Fakultatywna

Opinie o Lesbos od kuchni

5.3/6 (27 opinii)
5.3/6
27 opinii
Atrakcyjność programu
5.0
Pilot
5.1

Opinie pochodzą od naszych Klientów, którzy uczestniczyli w wycieczce fakultatywnej.
Osoba dodająca opinię musi podać dane osobowe, takie jak imię i nazwisko oraz dane dotyczące wyjazdu, czyli datę i kierunek wyjazdu lub numer rezerwacji. Dzięki tym informacjom sprawdzamy, czy autor opinii faktycznie podróżował z nami. Jeżeli dane się nie zgadzają, wówczas nie publikujemy opinii.

    6.0/6

    Czy ta opinia była pomocna?

    0

    Monika 28.06.2025 | Termin pobytu czerwiec 2025

    Niezapomniana podróż po greckich smakach Podczas fantastycznej wycieczki z uśmiechniętą Panią Luizą mieliśmy okazję odkryć prawdziwe serce greckiej tradycji kulinarnej. Naszą przygodę rozpoczęliśmy od wizyty w rodzinnej wytwórni miodu, gdzie zgłębiłyśmy tajniki jego powstawania. Od poznania całego procesu produkcji, poprzez degustację, aż po możliwość zakupu pysznego i unikatowego miodu – było to niezwykle ciekawe doświadczenie. Następnie udaliśmy się do tłoczarni oliwy. Tam również miałyśmy szansę poznać każdy etap powstawania tego szlachetnego produktu, od produkcji i selekcji, po degustację i zakup najwyższej jakości oliwy. Uczta dla zmysłów Na zakończenie dnia czekała na nas prawdziwa uczta w malowniczej greckiej wiosce. W urokliwej tawernie skosztowaliśmy greckich meze, czyli przepysznych przystawek. Ten wspólnie spędzony czas, pełen swobodnych pogawędek i serwowanych specjałów, wspaniale zbliżył nas do greckiej kultury. Gorąco polecam tę wycieczkę każdemu, również rodzinom z przedszkolakiem! Nasz maluch był zachwycony – z chęcią próbował każdego dania i czerpał radość z każdej minuty tego wydarzenia.iedzić

    6.0/6

    Czy ta opinia była pomocna?

    26

    RADOSLAW, KRAKOW 23.08.2023 | Termin pobytu sierpień 2023

    Wybraliśmy się na tą wycieczkę ze względu na nasze zamiłowanie do kuchni i jedzenia. Dzięki niej mogliśmy poznać tłoczenie oliwy od zaplecza i w jaki sposób miód trafia do sloikow u lokalnej pszelarki, co sprawiło że inaczej patrzymy na to. Po skończonej wycieczce po tłoczni i pszczelarni mogliśmy spróbować lokalnych wyrobów i ich alkoholow, jednym słowem były przepyszne. Na sam koniec mogliśmy zwiedzić ruiny zamku a z nich widok był nie do opisania. Opieka rezydentki na plus

    6.0/6

    Czy ta opinia była pomocna?

    2

    Gabriela, --- 05.10.2024 | Termin pobytu wrzesień 2024

    Wycieczka oferuje piękne widoki. Odwiedziliśmy również tłoczarnie oliwy gdzie zakupiliśmy miejscową oliwę oraz wytwórnie miodów gdzie dowiedzieliśmy się co nie co o jego produkcji. Można było również spróbować produkowanych na miejscu miodów jak również je zakupić. Na wycieczce próbowaliśmy także typowych greckich meze.

    6.0/6

    Czy ta opinia była pomocna?

    2

    Agnieszka, Puławy 03.01.2025 | Termin pobytu wrzesień 2024

    Smaczna i ciekawa wycieczka. Można zobaczyć esencję wyspy, nie tylko kulinarną, która zachęca do dalszego zwiedzania