Opinie klientów o IBEROSTAR Selection Fuerteventura Palace

5.6 /6
32 
opinie
Atrakcje dla dzieci
4.2
Obsługa hotelowa
5.7
Plaża
5.7
Pokój
5.6
Położenie i okolica
5.6
Rezydent
5.1
Sport i rozrywka
5.0
Wyżywienie
5.8
Opinie pochodzą od naszych Klientów, którzy odwiedzili dany hotel lub uczestniczyli w wycieczce objazdowej.

Osoba dodająca opinię musi podać dane osobowe, takie jak imię i nazwisko oraz dane dotyczące wyjazdu, czyli datę i kierunek wyjazdu lub numer rezerwacji. Dzięki tym informacjom sprawdzamy, czy autor opinii faktycznie podróżował z nami. Jeżeli dane się nie zgadzają, wówczas nie publikujemy opinii.
Najlepiej oceniane
Wybierz

6.0/6

AGNIESZKA, Szczecin 09.06.2022

Rewelacyjny hotel

Fantastyczny hotel, przemiła obsługa, plaża przepiękna, opieka rezydenta i przewodów suuuper,

6.0/6

Andrzej 28.07.2019

5*!

Jestem wymagającym klientem , ale ten hotel spełnił wszystkie moje wymagania.W hotelu byliśmy z żoną w lipcu. Oczywiście cena za ciszę i luksus (starprestige) jest wysoka ,ale warto ją zapłacić. Goście hotelu to Niemcy i Hiszpanie. Brak dzieci jest dodatkowym atutem. Hotel położony jest nad dużą piaszczystą plażą. Strefa prestige zapewnia wydzielony obszar z basenem (15m) z odsolona wodą i dostępem do lobby baru z alkoholami,włącznie z szampanem, w dużym wyborze i b. dobrym gatunku ( nie lokalne), codziennie uzupełnianym przekąskami, owocami, sokami, itp, (wszystko w cenie prestige)).Pokoje (ja miałem sea-view) duże, czyste z balkonem, z którego można podziwiać piękną panoramę plaży o długości 20km. Ręczniki w łazience i na basen wymieniane codziennie. Podobnie jak napoje (oprócz szampana) w mini-barze w pokoju. Restauracja( wydzielona część prestige - zielony listek) serwuje wspaniałe, różnorodne potrawy. Od tradycyjnych czy lokalnych przysmaków, po wyszukane jak krewetki, homary. kraby, ośmiornice ( z grilla), raki. Każdy może tu znaleźć coś dla siebie. Wszystkie mięsa i wędliny , ryby , sery, owoce, słodycze, lody itd. Szampan dostępny od rana , do wieczora, a wyciskany sok z pomarańczy, kiwi, grejpfruta itp., codziennie do śniadania. Wieczorna rozrywka to kwestia gustu. Podczas mojego pobytu można był popatrzeć, a nawet zatańczyć przy dziękach występującego zespołu taneczno-wokalnego, ala Las Vegas. Dla innych dostępny był bar serwujący różnego rodzaju drinki. Polecam wieczór w japońskiej restauracji (w cenie prestige). Niezapomniane wrażenia nie tylko kulinarne ,ale również widowiskowe, dzięki kucharzom z Japonii , którzy w spektakularny sposób zaprezentowali przygotowywanie poszczególnych potraw (włącznie z wykorzystaniem ognia). Wszystko na Waszych oczach. Podsumowując, tygodniowy pobyt w Hotelu Iberostar Palace uważam za najbardziej udany ze wszystkich w jakich byliśmy do tej pory innych krajach. Andrzej

6.0/6

Anna, GRODZISK MAZOWIECKI 17.01.2021

Iberostar czyli klasa sama w sobie

Iberostar czyli klasa sama w sobie To był mój drugi pobyt na Fuerteventurze, ale na pewno nie będzie ostatnim. Wyspa słynie z pięknych plaż i silnego wiatru, lecz Morro Jable i jego dzielnica turystyczna Jandia są od niego nieco osłonięte niedalekimi wzniesieniami – nie jest zatem dokuczliwy. Mój wybór, dotyczący południowej części Fuerteventury był nieprzypadkowy – urzekł mnie jej zróżnicowany krajobraz – góry, wygasłe wulkany, na wschodzie piaszczyste, a na zachodzie skaliste wybrzeże. Podczas mojego grudniowego pobytu w Iberostar Selection Fuerteventura Palace termometry pokazywały przyjemne 20 stopni, a słońce pozwalało na opalanie się. Hotel jest usytuowany na końcu promenady prowadzącej do miasteczka, w pierwszej linii brzegowej, na wzniesieniu, przy pięknej, piaszczystej plaży. Otrzymałam pokój z centralnym widokiem na ocean, co pozwoliło na delektowanie się krajobrazem, np. przy piciu porannej kawy i słuchanie szumu fal. Zarówno plaża, jak i promenada zachęcają do codziennych spacerów. Idąc do Morro Jable miniemy latarnię morską, szkielet kaszalota i strefę handlową z restauracjami, perfumeriami, sklepami odzieżowymi. Najbliższe centrum handlowe znajduje się w sąsiedztwie hotelu. Możemy też obserwować wszędobylskie, zwinne wiewiórki kanaryjskie – pręgowce berberyjskie. W miasteczku na wzgórzu obok kościoła znajdziemy taras, z którego roztacza się wspaniały, pocztówkowy widok na ocean, plażę i Morro Jable. Iberostar Selection Fuerteventura Palace zajmuje dość dużą powierzchnię, ale wielkość obiektu nie przytłacza. Teren hotelu jest dobrze utrzymany – czysto, piękna roślinność, tarasy widokowe, baseny. No i wreszcie gastronomia na najwyższym poziomie. Posiłki bardzo bogate (bufet), różnorodne, smaczne, wszelkie braki są natychmiast uzupełniane, sala konsumencka przestronna, zawsze wolne stoliki, a obsługa staje na wysokości zadania. Na śniadanie - płatki, tosty, różne rodzaje serów, wędlina (także pyszne chorizo i jamon iberico – dojrzewająca szynka), jajecznica, jajka sadzone, placki, wypieki na słodko, owoce, ciasta, różne rodzaje świeżo wyciskanego soku. Lunch i kolacja to przystawka, danie główne i deser (w formie bufetu). Kucharze smażą ryby, mięso, robią pizzę. Można zjeść tapas, krokiety, tortilla espanola (hiszpański omlet ziemniaczany), bravas (chipsy ziemniaczane), paellę, frytki, ryż, makaron, opiekane ziemniaki, papas arrugadas – ziemniaki w mundurkach z sosem mojo rojo i mojo verde, owoce morza (w tym smakowite pulpo a la gallega - ośmiorniczki po galicyjsku), kawior, gazpacho, warzywa, a na koniec słodycze (ciasta, ciasteczka, turron - rodzaj nugatu, churros - grube paluszki z ciasta, smażone na głębokim oleju, bunuelos – mini ptysie, flan – rodzaj pieczonego kremu, arroz con leche - ryżowy pudding), arbuza, melona, kiwi, winogrona czy oryginalne w smaku kanaryjskie banany. Z przekąsek pomiędzy posiłkami nie korzystałam, bo było to już ponad moje siły. Kolacja świąteczna i sylwestrowa była po prostu kulinarną maestrią. Bufet wyglądał jak dzieło sztuki – wszystko misternie ułożone, kolorowe, apetyczne, cieszące oko i podniebienie. Jak dla mnie – rewelacja! Mój pobyt przypadł na czas pandemii, jednak prawie nie dało się tego odczuć. Nie było tłoku – hotel nie miał pełnego obłożenia (większość gości to turyści z Niemiec). W częściach ogólnodostępnych trzeba było nosić maseczki, w części basenowej już nie. Posiłki podzielono na dwie tury – wybraną godzinę deklarowało się w recepcji. Po dezynfekcji rąk, w maseczce podchodziło się do bufetu. Kelner podawał jedynie wodę czy wino, a do śniadania kawę. Maseczkę zdejmowało się siadając przy stoliku. Na plaży i promenadzie w okolicy hotelu można było pozwolić sobie na pełną swobodę (duża przestrzeń i mało ludzi); im bliżej miasteczka, tym turystów było więcej, zatem maseczka była konieczna. W hotelu nie było głośnych, zakłócających spokój turystów. Mało animacji (pandemia), czasami wieczorne koncerty czy odtwarzana spokojna muzyka. Można się było w pełni zrelaksować, zamówić drinka, delektować się pyszną kawą na bazie likieru bananowego – barraquito. Zatem – moim zdaniem - Iberostar to gwarancja udanego wypoczynku.

6.0/6

Szymon Piotr, Warszawa 27.01.2021

Fuertaventura Palace

Tutaj z czystym sumieniem daje maksymalna ocenę. Po odwołaniu przez konkurencje dwóch wyjazdów Rainbow okazało się wiarygodne. Nigdy jeszcze nie czułem się tak zaopiekowana. Smsy z przypomnieniami, dokumenty i instrukcje wypełnienia formularzy wjazdowych. Na lotnisku bardzo szybka obsługa. A hotel, okazał się najlepszy z możliwych w tej okolicy. Obejrzeliśmy już na miejscu pozostałe. Hotel 5 gwiazdek i odnowiony. Plaża szeroka i bardzo blisko, baseny podgrzewane, spokój, jedzenie (langusty, kalmary, sushi to tak tylko dla przykładu), drinki z markowych alkoholi. Rezydent Mariusz bardzo pomocny i kontaktowy, na wysokim poziomie. Zaznaczam ze z polskich biur podróży ten hotel ma tylko Rainbow. Piękne wakacje w styczniu.
telefon

Pobierz aplikację mobilną Rainbow

i ciesz się łatwym dostępem do ofert i rezerwacji wymarzonych wakacji!

pani-z-meteracem