Filtry
Popularne
Wyżywienie
Liczba dni
Typ wyjazdu
Cena
Standard hotelu
Ocena klientów
Udogodnienia w hotelu
Rodzaj pokoju
Udogodnienia w pokoju
Rodzaj hotelu
Odległość hotelu od lotniska
Tematyka
Sezon
Dokumenty
Oferty (1)
Zarezerwuj oferty z datą wyjazdu do 8 tygodni od dziś
Użyte filtry:
Przedłuż wakacje o pobyt w hotelu
Przedłuż wakacje o pobyt w hotelu
Przedłuż wakacje o pobyt w hotelu
Przedłuż wakacje o pobyt w hotelu
Last minute Sri lanka
Egzotyczna, dzika, pełna orientalnych smaków i zapachów, Sri Lanka (zwana w naszym kraju Cejlonem) kojarzy się nam głównie z herbatą, przyprawami, tygrysami, dżunglą i pięknymi plażami. Każde z powyższych świetnie wpisuje się w klimat tej malowniczej wyspy. Jest jednak jeszcze coś, co sprawia, że Sri Lanka jest wprost bajecznym miejscem na spędzenie wakacji. Turkusowa woda, która wspaniale kontrastuje z białym piaskiem, zachęcając do wskoczenia do niej od razu po ujrzeniu. Dodajmy jeszcze, że na Cejlonie temperatura rzadko spada poniżej 25 stopni Celsjusza. Czy trzeba dodawać jeszcze coś więcej? Sri Lanka to wymarzone miejsce na wyjazd Last Minute.
Atrakcje Sri Lanki różnią się nieco od tych, które znamy z Europy. Oprócz zabytkowych świątyń, ruin pradawnych pałaców czy zdumiewających drapaczy chmur (jak np. w Kolombo) znajdziemy tu głównie zapierające dech w piersiach wodospady, parki narodowe czy rezerwaty dzikich zwierząt. Miłośnicy przygód powinni wybrać się na Szczyt Adama. Trudy podróży wynagrodzone zostaną szybko przez nieprawdopodobne wręcz widoki. Jeśli jesteście żądni wrażeń, wybierzcie się na podróż do Parku Narodowego Wilpattu, aby przeżyć na żywo spotkanie z dzikimi zwierzętami. zachwycających ruin, świątyń oraz zabytkowych budowli, z których każda może poszczycić się odrębną historią. Last Minute na Sri Lance to także najlepsza okazja, aby dosiąść słonia i wziąć udział w safari. Na odkrycie czeka również słynny herbaciany szlak, wiodący przez miejscowość Ella, gdzie znajdują się dwie fabryki herbaty – zielonej i czarnej.
Last Minute na Sri Lance to także uczta kulinarna. Będąc w Cejlonie spróbujecie pysznego owocu chlebowca, który stanowi bazę wielu dań. Będący doskonałym substytutem mięsa, jest bardzo lubiany przez wegetarian i wegan. Równie popularnym produktem jest kokos, którego mleczko dodaje się do wielu potraw, a sfermentowane mleko wykorzystuje przy produkcji lokalnego przysmaku alkoholowego. Lambanóg, bo o nim mowa, jest rodzajem wódki, wytwarzanym na Filipinach i Sri Lance. Osoby preferujące napoje bezalkoholowe powinny za to spróbować soku z feronii! Zwana leśnym jabłkiem służy do produkcji dżemów i sosów, jednak lokalni mieszkańcy uwielbiają świeży sok z feronii.