Opinie klientów o Co wyrosło na wulkanie - Cyklady

5.3 /6
171 
opinii
Intensywność programu
4.1
Obsługa hotelowa
6.0
Pilot
5.3
Plaża
6.0
Pokój
6.0
Położenie i okolica
6.0
Program wycieczki
5.4
Rezydent
6.0
Sport i rozrywka
6.0
Transport
5.3
Wyżywienie
4.6
Zakwaterowanie
4.7
Opinie pochodzą od naszych Klientów, którzy odwiedzili dany hotel lub uczestniczyli w wycieczce objazdowej.

Osoba dodająca opinię musi podać dane osobowe, takie jak imię i nazwisko oraz dane dotyczące wyjazdu, czyli datę i kierunek wyjazdu lub numer rezerwacji. Dzięki tym informacjom sprawdzamy, czy autor opinii faktycznie podróżował z nami. Jeżeli dane się nie zgadzają, wówczas nie publikujemy opinii.
Najlepiej oceniane
Wybierz

6.0/6

ANTONI, WARSZAWA 16.09.2021

Było SURER !

Wyjazd pod każdym względem bardzo udany. Przewodniczka , Pani Monika Grabarczyk , była bardzo kompetentna. Organizację wyjazdów autokarowych i promowych przygotowała bardzo sprawnie. Jak mówiła , dzięki koronawirusowi, nie mieliśmy kłopotów z dużą ilością turystów, brak tłoku. Należą się Jej duże podziękowania. Pogoda we wrześniu na wyspach akuratna ok, 25 C.

6.0/6

Ewa, Gliwice 22.11.2015

Urzekajace Cyklady...

Bylam na wielu wyspach greckich ale Cyklady maja niepowtarzalny urok..Bylismy pierwsza wycieczka w tym kierunku wiec przecieralismy nowy szlak z niezastapiona pania Anita:))Lot na Santorini jest bardzo krotki wiec nawet czekanie na pokoj ok. 4 godzin pierwszego dnia nie bylo zadnym problemem.Warto wypozyczyc quada a wtedy mozna dojechac do kazdego zakatka wyspy.Koniecznie trzeba wypic kawe w kawiarni w Thirze po zmroku...Thira noca jest piekna:))Naxos to bardziej spokojna wyspa,mniej turystow,piekne plaze.Mykonos....labirynt malych,bialych uliczek w ktorych mozna sie zgubic:)Tlok tylko w centrum.Wyjazd zorganizowany bardzo profesjonalnie,autokary zawsze punktualne,hotele typowo greckie,wszystkie z basenami,pani Anita przesympatyczna,bardzo profesjonalna ,sluzaca pomoca o kazdej porze:))Ogolnie swietna wycieczka ,niezbyt meczaca a dostarczajaca mnostwo niezapomnianych wrazen:)POLECAM:)

6.0/6

Paulina 12.06.2023

Niebo w gębie na Morzu Egejskim!

Wycieczka odbyła się w 2021 r., więc w warunkach pandemicznych, z pewnymi obostrzeniami typu obowiązkowe wjazdowe kody QR, maseczki, potwierdzenia szczepień lub testy, śniadania pudełkowe, etc., ale nie miało to wpływu na realizację programu ani widowiskowość wycieczki. Program cykladzkiej wycieczki, ze zwiedzaniem Santorini, Naxos, Delos, Mykonos i Paros, jest optymalny. Co prawda, objazd Naxos (Damalas, Chalki, Apeiranthos, plaża Plaka) był traktowany jako fakultatywny, ale wzięła w nim udział cała grupa, gdyż pozwala poznać specyfikę tej pięknej, samowystarczalnej wyspy, bez tłumów turystów, a na koniec objazdu – poplażować i popływać. Warto też wziąć udział w wyjeździe na zachód słońca w Oia (+ pobyt w winnicy), gdyż mamy zapewniony transport powrotny, a z tym bywa różnie przy wieczornych powrotach z Oia. Co do rejsu po wulkanicznych wysepkach, warto się zastanowić. Wyspy widać doskonale z kaldery santoryńskiej, podobnie jak w czasie podróży promem na Naxos i z powrotem na Santorini, a dzień wykorzystać na zwiedzanie Santorini. Co warto: na Santorini koniecznie proszę odbyć pieszą wycieczkę skrajem kaldery od krańców Firy do Firostefani albo Imerovigli, zwiedzić co się da (szczególnie wszelkie ślady weneckiej przeszłości), zrobić spokojnie zakupy i odpocząć w lokalnych knajpach z genialnym jedzeniem; na Naxos proszę samemu zwiedzić poweneckie Kastro, również odwiedzając lokalne sklepiki, a potem na jedzonko i odpoczynek do portu do knajpy Meze2! Oczywiście, proszę chronić się przed słońcem (szale, kapelusze, czapki, filtry), a na Delos koniecznie zabrać własne picie. Głównym powodem tej recenzji jest mój podziw dla cykladzkiej kuchni – to najlepsza kuchnia, jaką jadłam w Grecji, biorąc pod uwagę Grecję kontynentalną i wyspy. Jest lekka, pełna lokalnych warzyw i przypraw oraz wyśmienitych, typowych dla każdej wyspy, przystawek. Proszę jechać i smakować: - Santorini, restauracja Parea Tavern (w centrum Firy, z tarasem) – genialne przystawki: tzatziki, tomato balls – kotleciki pomidorowe, fava – pasta z żółtego groszku, cheese balls – kotleciki serowe, eggplant salad – sałatka z białego bakłażana, zucchini fritters – kotleciki z cukini, spicy cheece – pikantny ser, pomidorki koktajlowe, ogórki, feta i lokalne wino z Santorini, - Naxos, portowa knajpa Meze 2 w Chora Naxos (odwiedzona przez nas 4 razy!) – absolutnie wszystko, specjalizują się w owocach morza, polecamy grillowane sardynki, ziemniaki z Naxos z fetą (duże frytki, ręcznie robione z lokalnych ziemniaków), kotleciki z cukini i retsinę, - Naxos, Chalki, kawiarnia Dolce Vita z klasycznie parzoną, mocną grecką kawą w tygielkach, - Mykonos, Nikos Taverna w centrum Mykonos Chora – owoce morza, szczególnie małże i krewetki, - Santorini, Oia, restauracja Skala – pieczone bakłażany ze skarmelizowaną cebulką i serkiem śmietankowym (eggplants imam), - Santorini, Firostefani, rodzinna kilkupiętrowa restauracja Mama Thira Taverna na skraju kaldery – wszystko, idealne miejsce na odpoczynek po zabójczym słońcu! - Santorini, Karterados, restauracja To Fagopoti blisko hotelu Albatros – genialna jagnięcina z frytkami i santoryński deser ekmek kataifi (lżejsza wersja baklawy).

6.0/6

KAROLINA, BYDGOSZCZ 10.07.2018
Termin pobytu: czerwiec 2018

Co wyrosło na wulkanie- Cyklady

Cudowna,lekka,,,typowo wypoczynkowa " wycieczka. Codziennie była inna wyspa.Wszędzie biało-niebieskie domki,okna,drzwi...A na każdym murze rosła buganvilla- pnąca,grecka roślina o przepięknym kolorze fuksji. Domki z niebieskimi kopułami,kościółki,na każdym kroku były osiołki-symbol Grecji...Polecam skorzystanie z dodatkowych wycieczek.Każda wyspa ma swój urok.Przeprawy z wyspy na wyspę promem lub statkiem wycieczkowym.jedynie raz byla przykra niespodzianka z powodu warunków pogodowych na promie...Przemiła pani pilot-Marta. Jedzenie na ogół smaczne, w tawernach.
telefon

Pobierz aplikację mobilną Rainbow

i ciesz się łatwym dostępem do ofert i rezerwacji wymarzonych wakacji!

pani-z-meteracem