5.1/6 (37 opinii)
Kategoria lokalna 3
4.5/6
Hotel jest usytuowany nad dwiema pięknymi plażami, o nazwach Alicja i Casa Marina. Nieopodal jest piękna plaża Sosua, która jest jedna z najładniejszych plaż Dominikany. Ośrodek posiada wiele bloków z pokojami. Są tam pokoje starsze, które wymagają remontu i nowsze, które mają lepszy standard. Lecz spędzanie czasu na Dominikanie w hotelu jest mało rozsądnym pomysłem. Wspomnę jednak, że łóżka są wygodne, prysznic czysty, a Panie sprzątają pokoje na błysk każdego dnia. Jedzenie jest wydawane w ustalonych przedziałach czasowych, kuchnia jest urozmaicona, aczkolwiek Dominikanie średnio naśladują europejską kuchnię, więc na uwagę bardziej zasługują ich lokalne dania. Najeść się można do syta. Drink bary działają długo i nie szczędzą alkoholu. Na posiadłości są jeszcze 3 inne restauracje do których należy wcześniej zarezerwować miejsce. Wtedy posiłki są serwowane do stolika, nie ma wyboru. W recepcji dowiemy się, która restauracja danego dnia będzie serwowała dania. Możemy trafić na kuchnię morską, włoską albo meksykańską. Żeby nie było idealnie zabrakło kilku informacji, o których dowiedzieliśmy się po przylocie - płatny internet, brak deski do prasowania, żelazka oraz brak niektórych ważnych informacji. Nie wiem czyja to wina czy hotelu czy rezydenta, ale o pewnych ważnych sprawach dowiedzieliśmy się w połowie wyjazdu. Wszystkim polecamy, nie martwił bym się teraz, że hotel ma tylko 3 gwiazdki.
4.0/6
Pokoje w ofercie biura są stare , a łazienki wymagają kompleksowego remontu - brak odpływu z wanny , kapiący prysznic , czystość wanny niedostateczna itd. Całość hotelu tj położenie ,plażę , jakuzi , obsługa , restauracje , menu dobre. Generalnie są spełnione warunki dla 3 gwiazdek. Po dopłacie zamieniliśmy pokoje na lepsze - dziwne że nie ma tej opcji przy zakupie imprezy. Telefony do rezydentów podane w ulotce na wjeżdzie były nieaktualne . W drodze powrotnej - Lot 6522 do Warszawy w cateringu zabrakło jedzenie - tzn kurczaków. Rano nie było curu do napojów ciepłych - zabrakło. Załoga powiedziała , że za catering zamawia Rainbow.
4.0/6
Na plus: super kompleks na miarę hotelu 4-5cio gwiazdkowego. Są 3 baseny, kilka jacuzzi na skarpie z przepięknym widokiem na ocean i na Puerto Plata. Pokoje nowe, bardzo ładne i czyste - również powiedziałabym ze w standardzie wyższym niż 3 gwiazdki. Jest kilka barów przy plaży, gdzie serwują bardzo dobre drinki z rumem. Na minus: jedzenie baaardzo przeciętne. Praktycznie codziennie to samo. Na kolację podają zazwyczaj to samo co na obiad. Do wyboru wiele dań, które wydawały się nawet apetyczne: owoce morza, kurczak/wieprzowina przyrządzane na różne sposoby oraz trochę kuchni europejskiej, tj. Makarony, lasagne. Niestety praktycznie wszystkie z nich okazały się niezbyt smaczne :( często podawano jedzenie które już trochę przeleżało, tj. Twarde croissanty, jajka ugotowane poprzedniego dnia. Poza tym duże kolejki do restauracji, czasami po 10 mi czekania żeby w ogóle wejść do restauracji. Na minus również rozrywka- w ciągu tygodniowego pobytu tylko w jeden dzień był jakiś pokaz w amfiteatrze. Tak to wieczorami nie działo się absolutnie nic, być może ze względu na covid. Aczkolwiek słyszałam że w innych hotelach tej rozrywki było trochę więcej. Podsumowując, bardzo ładny hotel, zadbany i czysty, ale raczej dla ludzi, którzy cenią przede wszystkim spokój. Jedzonko jest rzeczywiście sporym minusem, ale przez kilka dni można przeboleć.
4.0/6
Ogólnie wszytko na ok tylko dania w kółko te samoe oraz średnia jakość obsługi recepcji ,do polskich przewodników nie mam zastrzeżeń.