Produkty spożywcze: gruzińskie wina (np. czerwone Mukuzani i białe Mtsvane) oraz koniaki i brandy (np. Sarajishvili), gruzińskie słodycze czurczchela, suszone owoce (figi, morele, rodzynki), orzechy, domowe dżemy i konfitury, syropy owocowe, herbata, sosy (tkemali i adżikę), szafran, górska sól ze Swanetii.
Produkty użytkowe: nakrycia głowy, np. papacha (wielka futrzana czapa), wyroby z wełny (swetry, szale, rękawiczki), filcowe dodatki do ubrań, dywany, etniczna biżuteria – naszyjniki, bransoletki, samowary, muzyka gruzińska (np. popularnego zespołu Rustavi).
Produkty dekoracyjne: wyroby z filcu, np. kwiaty, ręcznie pisane ikony, kilimy, ozdobne noże (kindżały), rogi do picia wina, ozdobne dzbany i wazony, gliniane figurki, ozdobne talerzyki, butelki i dzbanki (drewniane lub gliniane).